domingo, 17 de abril de 2011

ELECCIONS AUTONÒMIQUES I VALENCIANISME

Quan apenes falte un més per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, és l´hora de fer crítica ad este caixó desastre que és el món valencianiste, tant cultural com polític, pero moltíssim més polític.
En l´aspecte polític ha passat lo que molts veníem pensant i esperant des de fa temps, el President d´Unió Valenciana José Manuel Miralles s´ha passat al PP -un atre més i van quatre- deixant en el cul a l´aire a un montó d´agrupacions locals que porten treballant molts anys en el seu poble baix les sigles de UV i molt abans que el president de UV agarrara la presidència del partit.
En un acte en la plana major del PP i acompanyat per numerosos ex-UV Miralles va afirmar que en el PP “està representat el valencianisme polític i cultural”¡Aiiii Miralles! si tu de cultura no tens ni idea i valenciana encara menys. ¿T´enrecordes quan vam dinar junts en Borriana i te vaig tindre que escriure un comunicat perque no sabies escriure en valencià sense fer més de deu faltes ortogràfiques per rengló? Te vaig recomanar que t´apuntares als cursos de llengua i lliteratura valencianes que organisa Lo Rat Penat en la ciutat de Valéncia, que estudiares un poquet als nostres clàssics i als autors de la Renaixença, aixina d´esta forma coneixeries de fondo el greu problema de suplantació de la llengua valenciana i d´esta manera coneixent-lo podries fer una política més ferma i coherent de defendre el patrimoni més gran que té la Pàtria Valenciana , la seua llengua.
Pero Miralles ha passat a nòmina del PP i com atres “valencianistes” que una volta tenen la cadireta i el sou, només fan que ofrenar noves glòries a Espanya... Entre ells i liderant el ranking dels més venuts podem trobar a personages com: Ferraro, Ramón Llín, Alfonso Novo, Fernando Giner, Vicente Ferrer, José María Chiquillo, etc. Està més que clar que en el PP està l´ambició política més salvage i depredadora que s´ha conegut mai.
I me be al pensament aquella vegada que el “jóvens Nacionalistes d´Unió Valenciana” organisaren el “X sopar Nacionalista” en el qual me premiaren en el “Premi Llibertats Nacionals” quan els jóvens cantaven l´himne valencià en la versió Tots baix el plecs de la Nostra Senyera i Miralles -pobre ignorant- els dia als jóvens patriotes, “no es diu aixina, es diu Per a ofrenar noves glòries a Espanya. O al PP segons se mire.
Pero tant Miralles com Camps estan equivocats, ni en el PP està “tot el valencianisme” ni “tots els que volen defendre lo valencià”. Encara quedem un bon grapat de valencianistes disposts a lluitar democràticament pel valencianisme, i esta paraula que a l´hora de les eleccions tot el món s´ompli la boca d´ella, no és més que l´identificació plena i real de la Senyera – en blau coronada- , territori – del Sénia al Segura- i la llengua pròpia nostra -la llengua valenciana codificada en les Normes d´El Puig o de la RACV- i això no tot el món està dispost a defendre-ho. De fet el principal impulsor del català i bochí de  l´idioma valencià ¡en Valéncia! està sent el PP.
A partir del 22 de maig escomença de nou un repte per al valencianisme polític democràtic. Molts estarem treballant per la Pàtria Valenciana, pero ni en el PP ni en esta nova versió venuda atra volta         d´Unió Valenciana. A tots els valencians de cor vos esperem baix els plecs de la Nostra Senyera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario